sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Syksyn kaksi voimaa part1 - NIHM:in rottakansa

Muistatteko ajan kun minä osasin ottaa joukoistani kuvia? Itse alan pikku hiljaa unohtamaan sen ajan kun tuolla minun digikamerallani sai yhtään minkäännäköisiä kuvia. Vaikka miten sitä räpsisi ei tunnu yhtään paremmaksi menevän laatu kun tarkennus menee ruohonkorsiin tai ihan johonkin muuhun kuin itse nappulaan.

Mutta mutta, voisi sitä taas vaihteeksi tulla laittamaan tännekin näitä kuvia. Olisin mielelläni aikaisemmin saapunut paikalle, mutta valaistus on ollut suurena ongelmana viimeisien päivien aikana. Joko on ollut pitkät päivät syypäinä tai sitten oma säheltämisenhalu valoisina päivinä, ei ole oikein tätä päivää lukuunottamatta voinut hyödyntää tuota kaunista keltaista palluraa taivaalla. Kodin tarjoamia lamppujakaan ei oikein kehtaa käyttää, koska tuppaavat antamaan keltaista sävyä ympärilleen.

Syksyn aikana on nyt tullut maalattua kahta eri armeijaa pääsääntöisesti. Empieä ja Skaveneita. Molemmat hassuja armeijoita, joihin minulla on kauniit kokoonpanot ja/tai ukkelit. On se aina vain niin hienoa nostaa rottakansani pöydälle ja kuunnella vastapuolen ihmettelyä kun ei löydy Ld10 Stubborn Slavebokseja, weapon tiimejä, aboja tai Lv4 velhoakaan. Empiren puolella puolestaan loistaa vaihtoehtofikut, joita tuskin kovin moni koko maailmassa käyttää Empirenä.

Olisi se hienoa, jos joskus minulla olisi kokonaan maalatut armeijat näihin kahteen. Siitä tulee niin hyvä mieli sitten jonain kauniina päivänä kun voi sanoa omistavansa kokonaanmaalatun armeijan, jonka pelaamisesta pidän ja jota vastaan myös se vastapuolen osaamaton n0b0 tykkää pelata.

Kokonaanmaalatulla ja valmiiksi maalatulla on kuitenkin pienoinen ero toisiinsa. Minusta Lucas joskus sanoi hyvin elokuvista: "Ne eivät ole koskaan valmiita vaan pelkästään unohdettuja.", kun meni muokkailemaan turhaan Star Warssejaan. Elokuvien kohdalla en ole yhtään samaa mieltä miekkosen kanssa, mutta mitä fikuihin tulee, on kyllä pakko sanoa, että words of wisdom right there.

Jo pelkästään kun maalaa säännöllisesti päivittäin kauniita nappuloitaan, oppii uusia temppuja ja niksejä käyttää sitä pensseliä. Taidot kehittyvät eri tekniikoissa ja kaikki vain näyttää niin paremmalta kuin vuosi sitten, jonka vuoksi armeija voi hyvinkin lopulta näyttää hyvin eritasoiselta maalauksen laadun suhteen. Aina löytyy parannettavaa, muokattavaa ja lisättävää.

Mitä kuitenkin tulee omiin nappuloihini, ne ovat kirjaimellisesti unohdettuja, syrjään työnnettyjä. Mainitsinkin tässä jo joskus aikaisemmin, että minulla on rautoja tulessa pajassani yllin kyllin yhdelle miehelle, ehkä kolmellekin. Mene ja tiedä. Jokaista peliä en kuitenkaan jaksa samalla armeijalla, samalla listalla ja samoilla tempuilla pelata, jonka vuoksi ainakin itse näen asian niin, että perusvärit paikalleen kun saa yhdelle nappulalle, on parempi siirtyä seuraavan kimppuun saadakseen nopeasti yksikkönsä maaleihin. Siinä ajassa missä hailaittaan, blendaan, shadetan, basetan, drybrushaan ja mitä muita tekniikoita ja ylimääräisiä asioita tähän laittaiaisinkaan vielä, kerkeän laittamaan perusvärit n+1:lle jätkälle.

Pitemmittä puheitta siis voisin aloittaa Skaveneideni esittämisellä, jonka kohdalla silmäni itkevät verta.


Ei nämä minusta maalaukseltaan niin rumia ole. Värit ovat paikoillaan ja itse tulen tykkäämään kalpeasta albiinoihosta ja purppuraksi muuttuvia punaisia vaatteita. Miksi kuitenkin silmäni itkevät verta on fikupulasta johtuva unit hillereiden käyttäminen.

Kun jätät Skaven armeijasta kaiken perus ylikalliin paskan sisällyttämisen, abojen, weapon tiimien jne, huomaat käsiesi ulottuvilla olevan paljon ylimääräisiä pisteitä tuhlattavaksi, mutta vain niin vähän eri yksiköitä mitä voisit oikeasti ottaa sekaan.


Koska oikeat ja viralliset fikut tietyille yksiköille mm. Jezzaileille on niin kalliita, jopa käytettynäkin, tunnen itseni velvoitetuksi tekemään ne jollain toisella konstilla kuin euroja lompakostani esiin ottamalla kaupan kassalla.

Sama koskee myös periaatteessa ihan näitä halpoja clanrottiakin. Niitä tuntuu olevan ihan tarpeeksi yhden miehen armeijaan, jonka vuoksi en oikein ilahdu ajatuksesta ostaa niitä enää yhtään enempää, ainakaan paljoa. Tästä johtuen tekee mieleni hyvin paljon etsiä tiettyjä säästökeinoja, joilla voin saada ylimääräiseksi muutamia yksilöitä, joista voin myöhemmin sitten tehdä joitain muita veijareita kuin kilpi ja keihäs kädessä kohti kuolemaansa juoksevia rottia.

Valitettavasti Stormverminit eivät pääse tähän päivitykseen vielä, koska joululahjoiksi menevät dioraamani ovat vieneet paremmin kuin hyvin päivän fikuinnostani. Pitäisi jossain välissä jaksaa maalata ne kolme viimeistä kaveria loppuun, niin niitäkin olisi sitten se 20 yksikkö maaleissa.

Fluffia ei ole NIHM:in rotille vielä yhtään lausetta kirjoitettu, mutta perusidea on tiedossa. Niin ja kyllä, Secret of the NIHM on mainio animaatio. Katsokaa ihmeessä.

Seuraavalla kerralla sitten ihastellaan Alteralaisia, lumottua kansaa, joiden kohdalla löytyy jopa kaksi fluffia, joista pitäisi valita, kumpaa lähden paisuttamaan suuremmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti