maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kaislikossa suhisee

Onko muuten kellään muulla ikävä noita tarinoita? Mie tykkäsin niistä kovasti mukulana.

Postimies Pate toi tänään kauan odottamani paketin ja sen sisältö valtasi minut täysin niin ihmisenä kuin tunteellisena olentonakin. Vaikka Skaveneista en sinällään pidäkkään suuremmin niiden lukuisten juustoisten esineiden ja yksiköiden vuoksi, on niillä kuitenkin omat ilonsa jaettavaksi jokaiselle kenraalille.

Etenkin henkilölle, joka viis veisaa alkuperäisestä fluffista vaan tykkää keksiä ja muokata omin lupineen Wanhan maailman maita ja mäntyjä, jyrsijät tarjoavat mitä oivallisimman armeijan rakentaa Burmecian valtakuntaa, jota johtaa Freya ja sir Fratley. Yhden äijän on kuitenkin ihan pakko nimetä Hilariukseksi.

Mutta rottani eivät kuitenkaan olleet sen postin suklaasydän. Ne olivat vain rapeinen vohvelikerros, joka kätki sisäänsä sen todellisen loistonsa, ison läjän 5th goblineita. Niin jousein kuin keihäin, monipäinen armeija goblineita hyppäsi ulos laatikosta hyllylleni seisomaan kauniisti rivissä ja edessäni alkoikin hahmottua kokonainen klaani goblineita.

Yksi 5th Pump Wagon, joka on vielä koskemattomassa blisterissään, tuo hymyn kasvoilleni myös.

Kun kymmenen vuotta sitten aloitin tämän harrastuksen ostamalla 5th Forest Goblins blisterin, hyvin nopeasti päätin, että jonain päivänä tulen olemaan goblin armeijan kenraali. Vaikka örkit olisivatkin aina maailman loppuun saakka se armeijan lihas, nuo altavastaajan asemiin jääneet pikkuiset parat viettelivät minua aina.

Siirto Lotrin fikujen pariin vei minua kuitenkin kasvavissa määrin örkkien suuntaan huonon fikuvalikoiman vuoksi, alkoi tuo haave hiipua käsistäni aina tähän päivään saakka. Nyt on aika. Nyt on aika vihdoin jo viimein toteuttaa se kauan sitten päättämäni ajatus, ryhtyä tuon veikkaan ja kekseliään rodun johtajaksi.

100 Goblinia keihäällä
60 Goblinia jousilla
10 Sutta
5 Goblin Chariots
4 Chukkas
3 Trolls
2 Pump Wagons
Rock Lobba

Hieno armeija. Hieno armeija. Kyllä tuollaisella kehtaapi pelejänsä pelailla. Tuostakin uupuu ngoblinit kokonaan, joita on myös jonkunmoinen kasa.

Ainoa ongelma vain on siinä, millaiseksi rakennan tuon armeijani fluffin puolella. Perinteinen örkkien fluffi ei iske minuun ja kun örkkini ovat enemmän Asterixin kaltaisia, sivistyneitä barbaareja, en tohtisi tehdä goblineistanikin samallaisia vässyköitä. Liskot ovat tulossa jossain vaiheessa mukaan, jotka vievät mennessään Atsteekkimaiset olennot uhrineen päivineen. Ei niitä hiisiä neroiksikaan kykene laittamaan... Se olisi ehkä jo vähän liian överiä.

Pitäisikö niistä kuitenkin tehdä sellainen perusinkkari meininki? On nuo kuitenkin niitä vanhan hyvän ajan Forest Goblineita, että hyvin voisi mennä sellainen sissijengi preerialla. Heimon kansallislauluksikin olisi juuri sopiva tiedossa:

http://www.youtube.com/watch?v=2pCv7k_Hzvg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti