lauantai 18. kesäkuuta 2011

High Charity - Kevät Juhla

Koska roolipelaaminen on aina niin kivaa, ja koska kukaan ei halua ropettaa kasvotusten kanssani, on se tehtävä netissä. Hyväksi tavaksi huomattu, Sotavasaran verkkoareenat luovat ihanteellisen karkkimaan gladiaattoriperäisille seikkailuille, joiden lisäksi löytyy kaikenlaista kivaa temmellettävää huonosti piiretyissä kartta-alueilla. 


Nyt taas pitkästä aikaa hyppään johtajan istuimelle ja toivotaan, että lopputulos olisi parempi kuin edellisen kohdalla, joka floppasi täysin pelaajien vuoksi. Mikä ihme siinä on, että osallistumaan on kaikilla hirveä hinku, mutta mitä tulee pelaamiseen, niin ei voi ymmärtää epäaktiivisuutta? 


Areenan fluffi:

Kaikkialla maailmassa kevät on vuodenaika, jota juhlistetaan muita enemmän. Tuo aika, jolloin lumet sulavat niin maan päältä kuin vuorien huipulta, saa aikaan mullistuksen luonnossa ja eri kansakunnissa. Lumien sulattua pois maan päältä, kulkutiet niin maitse kuin meritse avautuvat ja kaupanteko naapurivaltioiden ja kaukaisten liittolaisten keskuudessa helpottuu. 

Liiton jatkuvuuden ja yleisen hyvän kunniaksi, kolmen suuren rodun herrojen keskuudessa on ollut tapana jo vuosia järjestää liittolaisilleen ja ystävilleen suuret juhlat aina kevään ensimmäisenä päivänä. Noissa juhlissa herkuteltaisiin ruhtinaallisella juhla-aterialla, esiteltäisiin uusimpia löydöksiä niin mausteiden, mystiikan ja tekniikan parista. Tämän lisäksi on ollut tapana järjestää rohkeiden ja jalojen sotureiden välinen turnaus, jossa voittaja kruunattaisiin kultaisella kruunulla ja nettoaisi kuuluisuutta kaikkien rotujen keskuudesta. 

Vaikka kevät juhla onkin alun perin tarkoitettu vain ihmisille, kääpiöille ja haltioille, jonain vuosina myös vähempi osaiset, rauhallisemmat kansat ovat saapuneet pienissä määrin juhlan viettoon. Faunit, Puolituiset, Hiiret ja Kentauritkin ovat lähettäneet muutaman viisaimman ja diplomaattisimman yhteyshenkilönsä mukaan juhlaan solmimaan rauhaa ja kauppasuhteita uusien maiden herttuaiden kanssa. 

Villimpien rotujen edustajat, barbaarit, Jätit, Örkit, Hiidet ja Rotat ovat enemmän kiinnostuneita itse järjestetystä turnauksesta. Etenkin palkkasotureiden ja henkivartijoiden keskuudessa tuo tapahtuma on oiva paikka hakea kuuluisuutta ja esitellä kaikille kykyjään työssään. He eivät varsinaisesti ole tervetulleita mukaan juhlaan, mutta on tapauksia, jolloin heidätkin on päästetty rajojen yli aseettomina ja jatkuvan vartioinnin alaisina. Kyseisen henkilön heimon tavanomaisen käyttäytymisen ollessa yksi niistä harvoista, jotka ovat lauhkeampia kuin normaalisti, saavat enemmän omaa rauhaansa, mutta siitä huolimatta muut heidän ympärillään alentavat kulmakarvojaan ja pitävät käsiään lähellä miekkojensa tuppea. 

Tänä vuonna on kääpiöiden vuoro järjestää tuo suuri juhla ja sotureiden turnaus. Satamakaupunkien majatalot ovat täpöten täynnä matkalaisia pitkiltä merimatkoiltaan ja rajojen yli saapuu vankkureittain kauppiaita tavaroineen ja matkustajineen. Taivaalla kääpiöinsinöörien valmistamien koptereiden keskuudessa on nähty lukuisia jättiläiskotkia, jotka kantavat selässään metsähaltioita. 

Kääpiöruhtinaiden keskuudessa on ollut kovaa riitaa, minkä linnoituksen tiloissa tai missä läänissä kyseinen juhla ja turnaus tulisi järjestää. Toinen toistaan sanoo oman linnoituksensa tilojen olevan toistaan hienompi ja monen päivän verbaalisen sodan jälkeen saavuttiin siihen tulokseen, että linnoitus High Charity, olisi juuri oiva tätä juhlaa varten. 

Epsilon – vuoriston vuonojen päässä, meren lähellä oleva linnoitus, High Charity, tulee olemaan kuitenkin juhlan keskus ja paikka, mistä kaikki tulee alkamaan. Linnoituksen ruhtinas, Ben Grimm, joka Möykkynä paremmin tunnetaan, on koristellut paikan entistä juhlallisemmaksi ja on suunnitellut kulkuyhteydet niin kuninkaallisten ilmavoimien että vuonoissa liikkuvien karavelien kesken sisämaasta läpi pitkien vuonojen High Charityyn. Myös pieni satama-alue meren rannassa, kilometrin päässä itse linnoituksesta ottaa vastaan mereltä saapuvat matkaajat ja kauppiaat. 


Muutama kevät sitten, joukko suuria samoojia päättivät yhdessä juhlien isännän kanssa järjestää pieni seikkailutapahtuma turnauksen välipäiville. 

Areena-alueen lähimaasto
Hahmonluonnin säännöt

* Mukaan otetaan niin paljon pelaajia kuin vain jaksaa ilmoittautua. Ei teitä kuitenkaan ole neljää enempää. 

* Koska areena tapahtuu kääpiöiden mailla, pitää hahmosi olla sellainen, että hänet päästetään palloilemaan heidän valtakuntaansa. Blööd för thö blööd göödit siis muihin areenoihin. 

* Fluffia saa, itse asiassa pitää, raiskata. 

* Hahmot vain uusimmista armeijakirjoista. 

* Hahmot otetaan core-osiosta ja hänelle saa ostaa yhden aseen vakiovarusteiden lisäksi. Hahmo voi ostaa itselleen samoja aseita, mihin armeijakirjan hero-hahmoilla on mahdollisuus. Jos hahmo on corea tietyn asian täyttyessä, Eternal Guard, se ei ole corea. 

* Magiakamojahan kukaan ei sitten tsiikaile. 

* Ratsut ovat sallittuja ja ne ostetaan samalla tavalla kuin muutkin varusteet. Ratsut eivät ole koskaan bardattuja. Monstrous Mountit eivät ole sallittuja. 

* Hahmosi voi olla Harry Potter, jolloin hän osaa valitsemasi loren signature-spellin. Jos opus on vuodelta nakki ja kivi, taikana toimii ensimmäinen. Jokainen Potter saa -1Ws, -1Bs ja -1I. 

* Velhot ovat lv0 ja loihtiminen toimii 7th bound spellien tavoin. Vahinkoa tekevät taiat vaativat osumisheiton, johon käytetään Bs:ää. Boundien power level on aina 4.

* Jokaisella hahmolla on yksi dispel noppa käytössään taisteluvuoron aikana. Potterit saavat +1 dispellaukseen. 

* Mitä kovempi hahmo, sitä kovemmat viholliset ja pienempiä kiusatessa kääntelen kutoset ykkösiksi. 

* Hahmosta pitää antaa kuva. Fluffin tapahtumien kuvista plussaa. 

* Tee hyvä hahmo, jonka seuraamisesta pidän, niin saatan käännellä ykkösiä kutosiksi. 

Esimerkkihahmo:

Nimi: Olag Gurninsson
Rotu: Örkki
Ammatti: Palkkionmetsästäjä
Varusteet: Jousi, kaksi miekkaa, kilpi, kevyt haarniska

Fluffi: Jotain jännää viiden sivun verran. Käytä mielikuvitustasi ja keksi tähän jotain, koska en jaksa kirjoittaa niin paljon. 

Ulkonäkö: Harvahammas ryppynaama.

Sääntömuutoksia:

* Jokainen hahmo saa +1W. Ei koske Ogreja. 

* Parryn saa vain Ws3 hahmo. Potterit eivät koskaan. 

* Keihäällä taistelessa hahmo saa strike first – erikoissäänön. 

* Great weapon ja hilpari on pannassa. 

* Flail antaa +1S ensimmäisellä vuorolla. Flailia vastaan ei koskaan saada parryä. 

* Toista käsiasetta käyttämällä saa myös parry – erikoissäännön. 

* Peitsi antaa +1S ja Armour piercingin rynnäköintivuorolla. Kertakäyttöinen ja tämän jälkeen hahmo vetää automaattisesti toisen aseensa esiin. Jokaiselle turnauksen taistelulle hahmo saa uuden peitsen käyttöönsä. 

* Ennen taistelun alkua, hahmo voi päättää millä asekokoonpanolla taistelee. Vaikka pitelisi keihästä, voi sillä voiveittelläänkin toista husia. 

Toiveita:

* Mää oon niin ihmisenä kuin vetäjänäkin lopen kyllästynyt hitaaseen toimintaan. Tällä kertaa en tule huutelemmaan deadlineja tai antamaan varoitusaikaa kirjoittamiseen. Liian pitkän hiljaisuuden jälkeen hahmo diskataan suoraan ilman varoittelua. 

* Kun fluffaatte, kirjoittakaa mielummin siitä, mitä hahmonne ajattelee sen sijaan, että copipasteatte hahmon ja NPC:n vuoropuhelun. 

* Mesessä oleskelu kahdesti vuodessa olisi ihanaa. Kerran on aivan liian harvoin. Toki mesen omistaminenkin on toivottua. 

* Jos joku vaivaa mieltä niin huutaa siitä ASAP. Ei hiljaisen kuukauden päästä, jos erehdyn kysymään fluffin perään. 

* Pidetään aihe siistinä turhalta. 

* Onnea peliin. Sitä tarviitte. 

* Haluaako joku tulla mun kuvien laittajakseni? Mää en nähtävästi osaa sitä itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti